Laman

Sunday, March 27, 2011

Stress Di Tempat Kerja??

Before Work / After Work






Erk.. Selalu nya kalau stress kat tempat kijer korang buat ape yerk??.. Kalau aku?.. kalau aku nih lar yang aku buat. Malas nak kijer.. malas nak berkomunikasi ngan bos.. So, aku diam - diamkan diri aku dengan berpoya2 melayari internet dan jugak blog.. hua..hua..hua.. Sorry bos, kepala dah beku. Malas nak layan wat kije2 tuh sume. Nak rileks jab.. kih..kih..kih.. Mood dah lari lar.. 






Anti-Stress Kit

Tak pung. Ikut cara kat atas nun. Anti - Stress Kit. Aku sure lepas nih korang akan mengalami short term memory loss!!. Bagus apa!!.. Korang ilang memori pung kejab jerk. Release ar lepas tuh kan. Tapi kalau tetiba ter - long term, jangan salah kan aku pulak!. Aku bagi idea jerk... hihihi.. So, sekarang nih aku nak kongsi serba sedikit tips cara nak menangani stress kat tempat kije k. INI CARA AKU TAU!!.. Tidak ada kena mengena dengan yang hidup atau pung yang telah meninggal dunia...

1. Mula-mula stress nak datang aku tetiba jerk rase sakit kepala. Pastuh mulut aku me - lazer2 membebel. Teruskan jerk dengan bebelan tuh. Tapi biase nya aku bebel kat kawan aku. Release jugak lar tension atau pun stress. Sebab kite dah luahkan perasaan yang terbuku di hati kan. Pastuh, member aku plak yang stress sebab sakit telinga dengar aku membebel... hua..hua..hua.. Sorry..

2. Pastu aku blah dari meja kerja aku. Aku berjalan-jalan mengular kesana - kemari.. Lepak pantri.. Ganggu geng2 aku yang ala2 rajin wat kije tuh kan.. Ehemm..ehem.. Pergilar mana kaki aku nak pergi, Janji tak nampak muka Bos aku buat sementara.. huhuhu..

3. Macam aku cakap tadi, aku layan jerk lar internet ker, update blog ker, bace cerpen dalam internet nih ker. Malas dah aku nak mengadap kerja dulu. Biarlah.. ADE AKU KESAH??.. Tapi kalau dekat nak sampai date line tuh, kesah gak aku.. hik..hik..hik

4. OK, cara yang ke - 4 nih, menginsafkan sikit lar. Pergi surau lar kejab. Buat amal ibadat..tenang-tenangkan hati. Berdoa pada Allah S.W.T supaya mempermudahkan kerja kita. Pastu aku terus melelapkan mata buat 15 minit. Tido siang tuh bagus sebenarnya untuk minda kita. (Sila baca Rahsia Tidur Siang.. Click Sini).

Okeh, itu jerk yang aku buat untuk menangani stress. Tapi korang kan kena selalu berfikiran terbuka. Kalau tetiba bos korang buat muka, muncung sedepa yang boleh ikat reben kaler pink.., membebel - bebel kat korang, biase lar.. mungkin dia pung stress jugak. So, mungkin jugak bos korang guna tips aku yang no. 1 tuh kot. Tapi apa2 pung SIAPA YANG SUKA KAT BOS?? kan??. Tapi untuk ORANG YANG KUAT BODEK, aku tak tahu lerr...






4 comments:

ciknecr said...

kalau aku stress, aku no 1..rasa nak marah org pun ada..

Fazidah Che Wan said...

Boss I baik.... no stress...ahaks

radapunk said...

ha, I will experiment my thought, your post bring me some good ideas, it’s truly amazing, thanks.

cheap cialis

Ennie said...

Hi Ponoloot & radapunk..

Thanks!

Post a Comment